Mitt lilla kök

mat att må bra av!

En het helg med fuskig dessert och svalkande iste

Publicerad 2010-07-12 11:47:09 i Sommar

Vilken sommar vi har! Under helgen har vi försökt att vara så lite som möjligt hemma i vår löjligt varma och kvava lägenhet, och i stället hållt oss utomhus så mycket som möjligt. I fredags stod det "middag på restaurang" i veckomenyn och valet föll på indisk mat. Proppmätta tog vi sedan en skön kvällspromenad längs med mälaren och beundrade den vackra utsikten innan vi åkte hem och såg på en film. Väl hemma och lite sugna på efterrätt så slog vi till på en gammal favorit och en riktigt fuskig dessert - citronfromage från pulver. Jättegott! Garnera med lite rivet limeskal och en limeskiva så känns det riktigt lyxigt.



Annars så har vi svalkat oss med massor av iste i helgen. Iste är så enkelt att göra själv och jag tycker att det är mycket godare än det jättesöta som man kan köpa i affären.

En kanna fruktigt iste:

Gör i ordning en kanna starkt te, gärna med fruktsmak. Söta med 2-4 msk honung (beroende på hur sött man vill ha det). Låt svalna och servera med frysta jordgubbar.



Vad har ni gjort för att klara av värmen i helgen?

Kram Emelie



Kommentarer

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-07-16 18:52:41

Vilken superfin blogg Emelie!!! Riktigt tjusiga bilder, så här innan middagen är klar blir man riktigt hungrig av allt godis... Iste har mästerkocken lagat idag, det passade fint att ha när jag och Bigge målade farstun i solen. Snart blir det bad! Kram från Emelie och Bigge med röda fötter...

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-07-17 01:21:13

Tack så mycket Emelie!! Vad duktigt att måla i den här värmen! Hoppas att ni har det riktigt skönt :) Kram kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela