Smarriga laxburgare med limeaioli
Laxburgare är en populär och återkommande middagsrätt hemma hos oss, men tillbehören varierar. Den här gången fyllde vi pitabröden med mycket grönsaker och en krämig aioli med limesmak.
Laxburgare:
500 g laxfilé (färsk eller fryst som har tinats)
3-4 st salladslökar
3 tsk maizena majsstärkelse
salt och peppar
Hacka salladslöken och dela laxen i mindre bitar. Mixa ihop i matberedare. Strö över maizena, salt och peppar och blanda runt. Forma till burgare och stek på hög värme ett par minuter på varje sida.
Limeaioli:
1 äggula
1 dl neutral olja, t.ex. matolja
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk limesaft
salt
Vispa upp en äggula i en skål. Droppa i oljan under kraftig vispning. Pressa i vitlök och limesaft. Smaka av med salt.
Trevlig helg på er!