Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Smarriga laxburgare med limeaioli

Publicerad 2010-07-09 14:01:52 i Lax



Laxburgare är en populär och återkommande middagsrätt hemma hos oss, men tillbehören varierar. Den här gången fyllde vi pitabröden med mycket grönsaker och en krämig aioli med limesmak.

Laxburgare:

500 g laxfilé (färsk eller fryst som har tinats)
3-4 st salladslökar
3 tsk maizena majsstärkelse
salt och peppar

Hacka salladslöken och dela laxen i mindre bitar. Mixa ihop i matberedare. Strö över maizena, salt och peppar och blanda runt. Forma till burgare och stek på hög värme ett par minuter på varje sida.

Limeaioli:

1 äggula
1 dl neutral olja, t.ex. matolja
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk limesaft
salt

Vispa upp en äggula i en skål. Droppa i oljan under kraftig vispning. Pressa i vitlök och limesaft. Smaka av med salt.


Trevlig helg på er!

Kommentarer

Postat av: Anneli

Publicerad 2010-08-21 10:36:06

Vännen! Lax spetten med sesamfrö som jag åt hos er någongång, var hade du för marinad till dem? Super fin blogg du har :) puss

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-08-22 16:21:20

Tack vännen!:) Här kommer recept på marinaden: 1,5 dl olivolja, 3/4 dl japansk soja, 4 msk farinsocker och en hackad chili. Sedan är det bara att rulla i sesamfrö! Hoppas att du har en bra födelsedag!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela