Lax med färskosttäcke
Lax har varit en sällsynt syn hemma hos oss de senaste månaderna. Ett tag åt vi lax varje vecka och det var ungefär samma rätter som lagades om och om igen, vilket resulterade i att jag tröttnade lite. Men nu ska laxen få en nystart! Senare i veckan ska jag laga en stor favorit: Fisksoppa med saffran (och lax).
Lax med färskosttäcke:
500 g lax, färsk eller fryst
1 ask philadelphiaost
1 näve färska örter (jag hade basilika och timjan)
1 citron
salt och peppar
Rör ihop färskosten med örterna, salt och peppar. Salta och peppra laxen. Bred röran över laxfiléerna och grädda i ugnen 200 grader i ca 15 minuter. Pressa citron över eller servera med varsin citronklyfta.
Som tillbehör hade vi råstekt potatis med vitlök och en grönsallad, och så drack vi jättegod lingondricka (se bilden nedan) som Mathias mamma Marie har gjort! Tack så mycket!