Kladdkaka med lakrits
Choklad och lakrits är inte en helt självklar kombination men passar verkligen utmärkt ihop!!
Vi fick denna fina burk med lakritspulver av Mathias föräldrar som varit på lakritsfestivalen förra helgen, och igår provade vi det för första gången i en smarrig kladdkaka!
Först smakar kladdkakan mest choklad men efter en liten stund kommer lakritssmaken också fram. Jättegott! Lakritspulver finns att köpa i specialbutiker eller på panduro hobby.
Receptet kommer härifrån.
Lakritskladdkaka:
150 g smör
3 msk lakritspulver
3 ägg
3 dl strösocker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
6 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker, sirap, vetemjöl, kakao och lakritspulver. Blanda ner det smälta smöret. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Kakan intogs i den härliga solen ute på balkongen.