Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Pannacotta med hallonsirap

Publicerad 2011-02-13 22:33:54 i Desserter

 En riktigt, riktigt god dessert!

Pannacotta:
6 port

1 1/4 dl gelésocker
6 dl vispgrädde
1 vaniljstång

Blanda gelésocker, vispgrädde och frön från en vaniljstång i en kastrull. Koka upp och låt koka i en halv minut. Häll upp i glas och låt stelna minst någon timme i kylskåp.

Hallonsirap:

1 dl strösocker
225 g frysta hallon

Häll sockret i en kastrull och låt smälta. När sockret blir gyllenbrunt (ska inte brännas) och nästan har smält, häll i hallonen. De frysta hallonen gör att sockret stelnar men det smälter snart igen. Koka under omrörning i ca 10 minuter. Sila bort kärnorna genom en sil. Låt svalna helt. Häll sirapen på pannacottan vid servering. (Inspirationen till receptet på hallonsirap kommer härifrån.)

Mums! Detta borde ni verkligen prova!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela