Torskrygg med räkor och vitvinsskum
Detta var en perfekt varmrätt på alla hjärtans dag! Torskryggsfilé är en riktig delikatess, och om ni inte har provat det ännu så borde ni verkligen göra det!
Torskrygg med räkor och vitvinsskum:
4 pers
4 torskryggsfiléer (gärna färska men annars finns det msc-märkt torskryggsfilé i frysdisken som är jättegod)
salt och vitpeppar
500 g räkor med skal
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 msk fiskfond
Skala räkorna. Börja sedan med såsen. Häll i vinet i en kastrull och koka upp. Låt vinet småputtra på låg värme tills det har reducerats till ca hälften. Häll i grädde och fiskfond och koka upp igen. Stek torskryggsfiléerna i rikligt med smör, ett par minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta stekpannan från värmen och låt fisken vila ett par minuter. För att få till skummet på såsen, använd en liten elektrisk lattevisp eller en stavmixer. Lägg upp fisken på en tallrik eller ett fat. Strö över räkorna, och ringla till sist över vitvinsskummet! Gott och lyxigt!