Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Torskrygg med räkor och vitvinsskum

Publicerad 2011-02-15 11:21:19 i Fisk och skaldjur



Detta var en perfekt varmrätt på alla hjärtans dag! Torskryggsfilé är en riktig delikatess, och om ni inte har provat det ännu så borde ni verkligen göra det!

Torskrygg med räkor och vitvinsskum:

4 pers

4 torskryggsfiléer (gärna färska men annars finns det msc-märkt torskryggsfilé i frysdisken som är jättegod)
salt och vitpeppar
500 g räkor med skal

1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 msk fiskfond

Skala räkorna. Börja sedan med såsen. Häll i vinet i en kastrull och koka upp. Låt vinet småputtra på låg värme tills det har reducerats till ca hälften. Häll i grädde och fiskfond och koka upp igen. Stek torskryggsfiléerna i rikligt med smör, ett par minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta stekpannan från värmen och låt fisken vila ett par minuter. För att få till skummet på såsen, använd en liten elektrisk lattevisp eller en stavmixer. Lägg upp fisken på en tallrik eller ett fat. Strö över räkorna, och ringla till sist över vitvinsskummet! Gott och lyxigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela