Italienska köttbullar i tomatsås
Hej kära bloggvänner! Hoppas att ni har det bra och njuter av sommaren (även om det är en riktigt regnig och grå dag idag). Själv har jag nedräkning inför semestern, bara två veckor kvar att jobba och sedan ska jag vara välbehövligt ledig i två veckor! :) Då väntar en mysig liten sverige-resa med stopp bland annat hos systern i Karlstad, Göteborg och i Ullared. Det sistnämnda blir en ny upplevelse för mig så om någon som har varit där har några tips så mottages dessa gärna!! :)
Idag tänkte jag bjuda på receptet på en av Mathias favoriträtter som vi tyvärr lagar alltför sällan med tanke på hur god och lättlagad den är!
Italienska köttbullar i tomatsås:
Köttbullar:
500 g blandfärs
salt och peppar
1/2 kruka hackad basilika
2 dl riven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
Tomatsås:
1 burk passerade tomater
2-3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk rött vin
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
1 dl grädde
Garnityr:
hackad basilika
riven paremesanost
Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna och forma till ganska stora köttbullar. Bryn runt om i en panna och lägg sedan över i en ugnsform. Sätt ugnen på 200 grader. Häll i alla ingredienser till tomatsåsen utom grädden i en kastrull. Låt koka upp och sedan puttra på låg värme i minst 15 minuter men gärna längre. Häll i grädden mot slutet. Häll sedan tomatsåsen över köttbullarna och ställ in i ugnen i ca 10 minuter beroende på storleken, men tills de är genomgräddade. Strö över basilika och parmesanost och servera med pasta.