Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Godaste kanelbullarna

Publicerad 2011-06-22 23:29:08 i Bakat



Dom här goda bullarna får följa med i packningen till midsommar!!

Godaste kanelbullarna:

50 g jäst (för söta degar)
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1-2 tsk kardemumma
150 g smör
ca 1,4 l vetemjöl

Fyllning:
250 g smör (rumsvarmt)
1 3/4 dl strösocker
4 msk kanel

ägg till pensling
pärlsocker

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och häll sedan över jästen och rör tills jästen löst sig. Häll i socker, kardemumma och smöret i bitar. Häll i mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Delar degen i två delar och kavla till rektanglar. Bred på fyllningen. Rulla ihop och skär vanliga bullar eller gör snurror som på bilden. Låt jäsa på plåtar under bakduk i ca 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 5-10 minuter. Låt svalna på galler.

 

Kommentarer

Postat av: wanda

Publicerad 2011-06-23 14:01:41

"gör snurror som på bilden"- hur gör du så fina bullar??? :P



Hoppas allt är bra med dig annars och att midsommar blir lyckad! Jag fortsätter följa bloggen här från östra sidan :)

Postat av: Emelie

Publicerad 2011-06-26 11:25:40

ha ha, jag vet att det var dåligt men var så svårt att förklara :p



Hoppas att du har det bra där borta! Tänker på dig!! Lycka till med skolan och allt annat! Stor kram!

Postat av: Justina

Publicerad 2011-06-26 18:37:48

Hur många bullar blir det ca?

Postat av: Emelie

Publicerad 2011-06-27 21:12:52

Hej Justina! Jag vet inte exakt men ca 30 st tror jag det blev :) Lycka till!

Postat av: Sara

Publicerad 2011-10-05 16:22:37

Dessa ska jag testa idag. En dag försent, men jag känner att det aldrig kan vara för sent med kanelbullar.:P hihi!

Postat av: Emelie - Mitt lilla kök

Publicerad 2011-10-05 16:42:21

Vad kul! Lycka till :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela