Grillad torsk med gazpachosallad

Hej kära vänner!! Hoppas ni har det bra och njuter av sommaren! För mig börjar idag en två veckor lång efterlängtad semester, härligt!!
Här kommer förhoppningsvis lite inspiration till god sommarmat, för ni glömmer väl inte att fisk också är gott att grilla?!
Detta är en sallad baserad på huvudingredienserna i en klassisk gazpacho; tomat, gurka och gul paprika.
Grillad torsk med gazpachosallad:
gurka
tomat
gul paprika
olivolja
bröd
vitlök
salt
peppar
1 bit torsk (eller annan fast fisk) per person
Kärna ur gurkan och dela i mindre bitar. Skär paprika och tomat i bitar. Bryt brödet i små bitar och stek i en stekpanna med lite olivolja, lite pressad vitlök och salt tills de blir lite knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Använd samma stekpanna och häll på lite mer olivolja. Lägg i grönsakerna och låt de bli varma utan att få färg. Krydda med salt och peppar. Pensla torsken med lite olivolja, salta och peppra. Grilla några minuter på varje sida tills fisken är klar. Servera gärna med citron eller lime och vitlöksbröd, och kanske även lite basilika.
Kram