Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Semlorna som blev till skorpor

Publicerad 2011-03-30 22:16:57 i Bakat

Igår rensade jag frysen och hittade bland annat en påse semmelbullar och några trötta saffransbullar som var kvar från i julas. Jag delade bullarna i mindre bitar och torkade dem sedan i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 25 minuter. Sedan fick de ligga på galler och svalna.



Innan ugnen.



Efter ugnen. Jättegoda f.d. semlor numera kardemummaskorpor. Såå goda med ost och marmelad på!



Knapriga och söta saffransskorpor som passade perfekt till kaffet!

Det är viktigt att förvara skorporna torrt så att de inte mjuknar.

 

 

Kommentarer

Postat av: karin

Publicerad 2011-03-30 23:20:31

vilket bra tips, det ska jag testa!

Postat av: Emelie

Publicerad 2011-03-31 00:18:54

Vad kul! Lycka till med skorporna :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela