Asiatisk fläskkarré i salladsblad
Hej! Hoppas att allt är väl och att ni har haft en härlig helg i solen!
Detta blev dagens middag! Det kändes fräscht att servera maten i salladsblad och var mysigt med lite plockmat :)
Asiatisk fläskkarré i salladsblad:
4 pers
800-900 g fläskkarré
1/2 dl japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk solrosolja (eller annan neutral olja)
2 lime
2 vitlöksklyftor
5 cm ingefära
2 tsk farinsocker
1/2 tsk chilikrydda
salt och peppar
sesamfrön
Strimla fläskkarrén och lägg i en skål. Häll i soja, olja, limejuice, farinsocker, kryddor och pressa i vitlöksklyftor. Skala ingefäran och skär i små bitar och lägg i. Låt marinera i minst ett par timmar. Plocka ur ingefärsbitarna och stek sedan köttet tills det blir genomstekt. Strö sist över sesamfröna. Servera tillsammans med ris, sweet chilisås och soja i salladsblad.