Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Torskrygg med parmesan-potatispuré, soltorkade tomater, sparristoppar och baconströssel

Publicerad 2011-05-06 15:54:45 i Fisk och skaldjur




Här kommer som utlovat det goooda receptet från gårdagens middag! Hoppas att ni har det bra! :)

Torskrygg med parmesan-potatispuré, soltorkade tomater, sparristoppar och baconströssel:

2 pers

2 torskryggfiléer
salt och peppar
smör att steka i

5-6 potatisar
25 g smör
1 dl visp- eller mellangrädde
2 dl riven parmesanost
salt och peppar

2-3 st soltorkade tomater
4 skivor bacon
sparristoppar

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Stek under tiden baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper, hacka de soltorkade tomaterna och stek sparrisen. När potatisen är klar, häll av vattnet, klicka i smöret och mosa ihop med potatisen. Häll på grädden och kör några minuter med stavmixer. Blanda till sist ner parmesanosten, smaka av med salt och peppar. Stek torskryggen i smör några minuter på varje sida och låt sedan vila några minuter (den får inte bli torr utan ska precis bli genomstekt). Lägg upp purén på en tallrik och lägg torskryggfiléen på toppen. Toppa med de hackade soltorkade tomaterna och smula över baconet. Dekorera med sparrisen.



 

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2011-05-06 16:27:58

Oj vad lyxigt!! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela