Torskrygg med parmesan-potatispuré, soltorkade tomater, sparristoppar och baconströssel
Här kommer som utlovat det goooda receptet från gårdagens middag! Hoppas att ni har det bra! :)
Torskrygg med parmesan-potatispuré, soltorkade tomater, sparristoppar och baconströssel:
2 pers
2 torskryggfiléer
salt och peppar
smör att steka i
5-6 potatisar
25 g smör
1 dl visp- eller mellangrädde
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
2-3 st soltorkade tomater
4 skivor bacon
sparristoppar
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Stek under tiden baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper, hacka de soltorkade tomaterna och stek sparrisen. När potatisen är klar, häll av vattnet, klicka i smöret och mosa ihop med potatisen. Häll på grädden och kör några minuter med stavmixer. Blanda till sist ner parmesanosten, smaka av med salt och peppar. Stek torskryggen i smör några minuter på varje sida och låt sedan vila några minuter (den får inte bli torr utan ska precis bli genomstekt). Lägg upp purén på en tallrik och lägg torskryggfiléen på toppen. Toppa med de hackade soltorkade tomaterna och smula över baconet. Dekorera med sparrisen.