Pljescavica!
Rätt gissat! Kvällens middag blev den jugoslaviska rätten pljescavica! Det är i stort sett köttfärsbiffar som serveras med råstekt potatis, rå lök och olika såser. Traditionellt så är det ajvar relish och gräddfil, men på svenska lunchrestauranger så brukar det även serveras bearnaise. Väldigt gott är det i alla fall!!
Pljescavica:
4 pers
600 gram köttfärs
3 äggulor
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander (torkad)
1 tsk paprikakrydda
salt och svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser. Forma till ganska platta och stora biffar. Stek i stekpanna och låt biffarna få lite färg och stek sedan färdigt i ugnen, ca 5-10 min på 200 grader. Servera med någon form av råstekt potatis, hackad rödlök, ajvar relish, gräddfil och bearnaisesås.
Trevlig lördagkväll på er!