Tonfisk som i Italien

För två somrar sedan var vi en vecka i Sorrento på den Italienska Amalfikusten. Där åt vi på en restaurang som var specialiserad på råvaror från bufflar som buffelkött och buffelmozzarella. Vi beställde in antipasti till förrätt och fick in helt gudomlig buffelcarpacchio och buffelsalami som serverades med rosmarinfocaccia och riktigt färsk buffelmozzarella. Till varmrätt fick vi in den godaste tonfisk som vi någonsin ätit. Den var perfekt stekt med en ordentlig rå kärna och bara smälte i munnen. Vi har faktiskt inte förrän nu försökt härma denna fantastiska rätt av rädsla för att det inte ska bli lika gott som vi minns det. Men det blev faktiskt nästan lika gott! De färska råvarorna som de hade där är dock svårslagna.

Tonfisken är bara stekt någon minut på varje sida i en grillpanna och ligger på en bädd av stekt zucchini. Serveras med ruccola och tomater, en reducerad balsamico och en riktigt god olivolja.

Och som tillbehör, en rejäl bit buffelmozzarella.