Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Zucchinikaka med valnötter och färskost

Publicerad 2011-09-15 19:07:17 i Bakat


 
Den här jättegoda kakan är verkligen något att förgylla helgen med!! Lika god nybakad som dagarna efteråt när den kommer från kylen.

Receptet kommer från Lantliv Mat och Vin.

Zucchinikaka med valnötter och färskost:

1 medelstor grön zucchini
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl rapsolja
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1-1 !/2 dl valnötter
smör och ströbröd till formen

Topping:
400 g naturell färskost
rivet skal och saft av 1 citron
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
färska bär

Riv zucchinin fint och krama ur all vätska. Låt den sedan hänga i en sil tills det är dags att blanda ner den i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Rör ner oljan för hand. Blanda mjölet med bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggvispet. Krama ur zucchinin ännu en gång och rör ner den i smeten. Hacka valnötterna grovt och vänd ner dem i smeten. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter, ca 28 cm i diameter. Häll i smeten och baka kakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna i formen och stjälp sedan upp på serveringsfat. Rör ihop alla ingredienser till toppingen. Servera med färska bär.

 

Kommentarer

Postat av: Wanda

Publicerad 2011-09-15 23:14:25

Zucchini läggs fram som den mest självklara ingrediens i en dessert! Spännande och säkert jätte gott :)

Postat av: Emelie

Publicerad 2011-09-16 21:40:04

Jättegod! Som morotskaka fast med zucchini istället för morötter :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela