Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Choklad minskar risken för stroke

Publicerad 2012-08-30 10:30:24 i Desserter

 


Idag publiceras en studie om att choklad har en skyddande effekt mot stroke. Det troliga skälet till det är att choklad innehåller flavonoider, en typ av antioxidanter som är skyddande för blodkärlen. Så varför inte lyxa till det med dessa chokladformar dagen till ära?


Chokladformar med mango, mascarpone och passionstopping:

Till 4-5 stycken

4-5 muffinsformar

Ca 100 gram smält mörk choklad

250 gram mascarpone (1 burk)

2 tsk vaniljsocker

1 mango

2 passionsfrukter

 

Pensla insidan av muffinsformarna med den smälta chokladen. Tre lager behövs och låt varje lager stelna innan du börjar med nästa. Rör mascarponen mjuk tillsammans med vaniljsockret. Skär mangon i bitar. När chokladen har stelnat helt, riv försiktigt bort pappret från muffinsformarna. Varva mango med mascarponekrämen i formarna och toppa med urgröpt passionsfrukt!

Kommentarer

Postat av: Johan

Publicerad 2012-08-30 21:58:42

Trevligt, då lär aldrig jag drabbas av nån stroke =) Fint med kort skärpedjup i fotot!

Svar: Nej du lär nog inte drabbas av någon stroke i så fall johan :) Tackar, man får ju försöka lära sig av proffsen ;)
Emelie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela