Choklad minskar risken för stroke
Idag publiceras en studie om att choklad har en skyddande effekt mot stroke. Det troliga skälet till det är att choklad innehåller flavonoider, en typ av antioxidanter som är skyddande för blodkärlen. Så varför inte lyxa till det med dessa chokladformar dagen till ära?
Chokladformar med mango, mascarpone och passionstopping:
Till 4-5 stycken
4-5 muffinsformar
Ca 100 gram smält mörk choklad
250 gram mascarpone (1 burk)
2 tsk vaniljsocker
1 mango
2 passionsfrukter
Pensla insidan av muffinsformarna med den smälta chokladen. Tre lager behövs och låt varje lager stelna innan du börjar med nästa. Rör mascarponen mjuk tillsammans med vaniljsockret. Skär mangon i bitar. När chokladen har stelnat helt, riv försiktigt bort pappret från muffinsformarna. Varva mango med mascarponekrämen i formarna och toppa med urgröpt passionsfrukt!