Laxfilé à la Ceasar

Laxfilé à la Ceasar:
4 port
4 bitar laxfilé, gärna färsk
1 huvud romansallad
Krutonger
Hyvlad parmesanost
Flingsalt
Svartpeppar
Ceasardressing (se recept nedan)
Krydda laxen med flingsalt och svartpeppar, och lägg i en ugnsfast form. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter, 200 grader. Skär salladen och blanda med lite av ceasardressingen. Blanda ner krutongerna och parmesanosten och servera tillsammans med laxen och ceasardressingen.
Ceasardressing:
2 äggulor
2 dl neutral olja (t.ex. matolja)
2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta, pressad
4 anjovisfiléer, finhackade
1,5 dl parmesanost, finriven
svartpeppar
Vispa upp äggulorna med elvisp. Häll i oljan droppvis medan du vispar för att förhindra att det skär sig. Smaksätt med citron, vitlök, anjovis, parmesan och svartpeppar. Späd eventuellt med lite vatten om dressingen blir för tjock.