14:e December
Igår gjorde jag årets julskinka efter det här receptet och den blev riktigt god!!
Julskinka:
- 1 st rimmad skinka (ca 70 minuter per kilo)
- 1 st ägg
- 3 msk senap
- 3-4 msk ströbröd
Spola skinkan under rinnande vatten. Låt nätet sitta kvar.
Lägg skinkan i en ugnsform med svålen uppåt. Stoppa in en kött-termometer med spetsen mitt i skinkan.
Baka skinkan i nedre delen av ugnen i 175 grader tills termometern visar 75 grader.
Tiden det tar är ca 70 minuter per kilo.
Tag ut skinkan och låt den svalna något innan du tar bort nätet. Skär bort svålen. Griljera sedan skinkan om du vill.
Griljering:
Tag bort nät och svål när när skinkan svalnat lite. Lägg skinkan i en ugnssäker form.Blanda ägg och senap och bred över skinkan. Strö över ströbröd.
Griljera i övre delen av ugnen i 200 grader, ca 10-15 minuter.
Ställ skinkan kallt så den svalnar snabbt.