2:a December
I dagens lucka hittar vi en julig dessert!
Lingonpannacotta med pepparkakssmul:
2 gelatinblad
1 vaniljstång
1 dl rårörda lingon
5 dl vispgrädde
0.5 d lströsocker
6 st smulade pepparkakor till garnering
1 vaniljstång
1 dl rårörda lingon
5 dl vispgrädde
0.5 d lströsocker
6 st smulade pepparkakor till garnering
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg även i stången. Koka upp lingonen med grädde, socker, vaniljstång och frön. Låt blandningen sjuda i cirka 3 minuter. Ta upp vaniljstången och mixa lingongrädden med stavmixer. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, och vispa ner dem i lingongrädden. Fördela lingonkrämen i små glas. Låt stå i kylen i cirka 5 timmar för att stelna. Strö över pepparkakssmulorna!