Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Crabcakes med dillmajjo

Publicerad 2013-08-03 11:14:59 i Fisk och skaldjur

 
Receptet kommer från Hannah Widell och Amanda Schulmans bok "Magisk sommar"!
 
Crabcakes:
 
450 g krabbkött
4 kvistar dill
1/2 msk majonnäs
1 tsk tabasco
1/2 citron
1 ägg
lite salt
ströbröd
smör till stekning
 
Dillmajjo:
 
3 vitlöksklyftor
3 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja eller majsolja
dill
salt och peppar
 
Blanda krabbkött, hackad dill, majonnäs, tabasco, pressad citronsaft, ägg och salt i en skål. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
 
Rulla crabcakeröran till sex bollar och platta till dem lite försiktigt. Rulla i ströbrödet och stek dem försiktigt i smör. Servera tillsammans med dillmajjon.
 
Dillmajjo: Pressa vitlöksklyftorna. Vispa äggulorna med vitlök, vinäger, salt och peppar i en skål. Tillsätt oljan lite i taget samtidigt som du vispar kraftigt. Klipp över dillen strax innan servering och blanda.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela