Kräftrisotto
Kräftrisotto:
4 port
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 dl arborioris
3 dl vitt vin
ca 5-6 dl buljong - från ex. kyckling eller grönsaksfond
2 dl parmesanost, riven
Kräftstjärtar i lake
Ruccola
Hyvlad parmesanost
Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i lite olivolja. Häll i riset och blanda runt. Häll på vinet och dra ner värmen så att det bara småputtrar lite. Värm buljongen i en kastrull. När vinet kokat in, späd med den varma buljongen lite i taget. Rör om då och då. Efter ca 20 minuter borde riset vara färdigkokt. Det ska ha en lite hård eller "al dente" kärna i mitten. Späd eventuellt med mer buljong om det behövs. Rör till sist i den rivna parmesanosten och låt smälta ner så att risotton blir krämig. Lägg upp på tallrikar och toppa med kräftstjärtar, ruccola och hyvlad parmesan!