Saffranskryddad fiskgryta
Den här goda saffransdoftande fiskgrytan åt vi ikväll, tillsammans med en god aioli och ett glas iskallt sauvignon blanc - Vardagslyx!
Saffranskryddad fiskgryta:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl vitt vin
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
4 msk tomatpuré
4 medelstora potatisar
2 dl grädde
400 g torsk
400 g lax
1 g saffran
salt
peppar
chilipeppar
Skalade räkor efter smak
Hacka lök och vitlök, fräs mjuk i olivolja. Häll på vinet och låt koka ner till hälften ungefär. Häll på vatten, buljong och tomatpuré. Koka ihop. Skala potatisen och skär i bitar. Lägg i och låt småputtra i ca 5 minuter. Häll på grädde och saffran. Lägg i fisken och låt puttra vidare i 5 minuter till. Smaka av grytan med salt, peppar och chilipeppar. Toppa med räkor!