Italienska köttbullar i tomatsås

Det här måste ni prova - såå gott!!
Italienska köttbullar i tomatsås:
Köttbullar:
500 g blandfärs
salt och peppar
1/2 kruka hackad basilika
2 dl riven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
Tomatsås:
1 burk passerade tomater
Köttbullar:
500 g blandfärs
salt och peppar
1/2 kruka hackad basilika
2 dl riven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
Tomatsås:
1 burk passerade tomater
1/2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl rött vin
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Garnityr:
hackad basilika
riven paremesanost
Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna och forma till ganska stora köttbullar. Bryn runt om i en panna och lägg sedan över i en ugnsform. Sätt ugnen på 200 grader. Häll i alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Låt koka upp och sedan puttra på låg värme i minst 15 minuter men gärna längre. Häll sedan tomatsåsen över köttbullarna och ställ in i ugnen i ca 10 minuter beroende på storleken, men tills de är genomgräddade. Strö över basilika och parmesanost och servera med pasta
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl rött vin
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Garnityr:
hackad basilika
riven paremesanost
Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna och forma till ganska stora köttbullar. Bryn runt om i en panna och lägg sedan över i en ugnsform. Sätt ugnen på 200 grader. Häll i alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Låt koka upp och sedan puttra på låg värme i minst 15 minuter men gärna längre. Häll sedan tomatsåsen över köttbullarna och ställ in i ugnen i ca 10 minuter beroende på storleken, men tills de är genomgräddade. Strö över basilika och parmesanost och servera med pasta